CPZThanatopraxie in opdracht van Uitvaartondernemers

Een van de keuzes die nabestaanden zullen moeten nemen is de manier van opbaren.

Naast de keuze of het een crematie of een begraving moet worden, of de opbaring thuis of in een uitvaartcentrum moet plaatsvinden, zal ook de keuze gemaakt kunnen worden of het lichaam gekoeld of niet gekoeld moet worden. Allemaal keuzes zonder waardeoordeel maar welke gemaakt kunnen worden.

Voor veel nabestaanden is het belangrijk dat ze hun dierbare nog aan kunnen raken, dat ze de hand nog eens vast kunnen pakken of een knuffel kunnen geven. Wanneer een lichaam gekoeld wordt met een koelplaat (wat eigenlijk een vriesplaat is van -28°C), voelt het lichaam koud en klam aan, dit is wat nabestaanden vaak eng vinden om aan te raken. Naast dit gegeven staat er dan ook nog een koeling te ronken die om de zoveel tijd aanspringt.

Wanneer er gekozen wordt voor een Thanatopraxie behandeling voelt een lichaam natuurlijk aan, neemt het lichaam de omgevingstemperatuur aan, is er een serene rust. Aanraken van de overledene is niet meer eng, voelt natuurlijk aan zodat bijvoorbeeld kleine kinderen gerust een knuffel kunnen geven aan opa of oma. Een heel andere ervaring dan bij een gekoeld lichaam.

Met ruim 12 jaar ervaring en duizenden behandelingen kan ik voor u deze behandeling uitvoeren. Of het nu gaat om een thuisbehandeling of een behandeling in een uitvaartcentrum, in beide gevallen bent u bij mij op het juiste adres. Neem gerust contact met me op!