CPZOver mij

Mag ik me even voorstellen.

Mijn naam is Hans Verstraaten.
CPZ Complete Postmortale Zorgdiensten is gevestigd in Eindhoven.
Ik ben een onafhankelijk en zelfstandig postmortaal zorgverlener en bied mijn diensten aan voor particulieren én  uitvaartondernemers.

Vanaf 2006 actief in de uitvaartbranche, sinds die tijd werkzaam geweest bij de grootste uitvaartonderneming van Nederland. De eerste 5 jaar als uitvaartbegeleider, daarna 12 jaar als gediplomeerd en N.I.T. geregistreerd Thanatopracteur tot op heden.

Mijn missie

Mijn missie is, handelen met respect voor de overledene, in wat kan, niet in wat niet kan en daardoor nabestaanden een dierbare herinnering en zodoende een mooie start van hun rouwproces te bezorgen.

Aangezien ik in mijn tijd als uitvaartbegeleider al regelmatig meegeholpen had met het verzorgen van overledenen, was mijn interesse om me verder te specialiseren in deze tak van het vak snel opgewekt. Vervolgens heb ik de opleiding tot Thanatopracteur in 2010 gevolgd en met succes afgerond bij Docendo en de theoretische lessen bij het Erasmus UMC in Rotterdam. Omdat er in Nederland geen praktijk stage mogelijk was heb ik deze in Barcelona gevolgd en ook deze met goed gevolg afgerond.

In 2011 ben ik daadwerkelijk begonnen als gediplomeerd Thanatopracteur en heb in de 12 jaar dat ik dit werk mag doen ruim 5000 behandelingen mogen doen. Maar nog belangrijker, evenzoveel families een mooi afscheid mogen geven. Daarnaast ben ik me zelfstandig gaan specialiseren in speciale reconstructie. Aangezien er in Nederland geen praktische opleiding voor is, heb ik dit door gewoon te doen en al doende te leren, mezelf eigen gemaakt. Heel bijzonder om families daarmee alsnog een mooi afscheid te hebben kunnen geven.

Sinds 2014 ben ik op freelance basis ook werkzaam bij Blake Emergency Services, een bedrijf dat wereldwijd wordt ingezet bij rampen.

In 2021 besloot mijn werkgever om niet langer vanuit de eigen organisatie thanatopraxie behandelingen aan te bieden. Hierdoor kwam mijn functie te vervallen en heb ik besloten om als zelfstandig postmortaal verzorger verder te gaan en dit te combineren met het verzorgen van workshops en trainingen en het bieden van coaching.

Vragen?

Stel ze hier