CPZTrainingen, workshops en coaching

Doordat ik veel ervaring en expertise opgedaan heb bij mijn vorige werkgever door verschillende presentaties, workshops en trainingen te organiseren en te geven, kan ik u deze ook aanbieden. De workshops en trainingen waar u voor kunt kiezen zijn;

Workshop Overledenen verzorging Basis handelingen

Deze workshop is uitstekend geschikt voor nieuwe werknemers.

In deze workshop komen alle facetten, welke je tegenkomt tijdens de verzorging van een overledene, aan bod. Van het observeren wanneer je de overledene voor het eerst ziet, tot aan de opgebaarde overledene.

Ook voor meer ervaren medewerkers kan deze workshop eraan bijdragen dat de focus weer op bepaalde onderdelen, welke in de loop der jaren wat verwaterd of veroudert zijn, gelegd gaan worden.

Workshop Overledenen verzorging Speciale handelingen

Voor de meer gevorderde medewerkers die overledenen verzorgen, gaan we in deze workshop dieper in op situaties welke u tegen kunt komen bij een overledene.

De focus in deze workshop wordt gelegd op situaties die je professioneel op moet lossen om de opbaring zonder noemenswaardige problemen tot een goed einde te laten verlopen.

Onderdelen zijn o.a. wondverzorging, kwetsbare huidverzorging, toegediend vocht, verwijderen en verzorgen niet lichaamseigen implantaten, complexe restauratie en aangezichts-reconstructie.

Workshop Processen in en rond het overleden lichaam

Een workshop voor zowel overledenen verzorgers als ook uitvaartbegeleiders.

In deze workshop wordt uitgelegd wat er nou precies gebeurt in en rond het overleden lichaam. Wanneer gaat welk proces in werking, wat veroorzaakt dat proces, waaraan kun je zien welk proces zich aantoont en wat kun je eraan doen.

Voor uitvaartbegeleiders een ideale workshop om enigszins voorbereid te zijn op vragen welke je van nabestaanden vaak krijgt en waar je niet precies het antwoord op kunt geven.

Workshop Thanatopraxie wat en hoe 

In deze workshop gaan we in op Thanatopraxie. Wat is nou Thanatopraxie en vooral, wat is het nou niet. Wanneer is het verstandig om een Thanatopraxie behandeling aan te bevelen en wanneer juist niet. Door duidelijk uit te leggen wat het is, wanneer het verstandig is en wanneer er beter vanaf gezien kan worden, draagt eraan bij dat er rondom Thanatopraxie minder onduidelijkheden en misverstanden ontstaan. Zo kunnen de vaak te hoge verwachtingen van dit mooie product en teleurstellingen bij nabestaanden voorkomen worden.

Training verzorgen overledenen

Een theoretische workshop volgen om overledene met respect en professioneel te verzorgen is een goede basis, het praktisch uitvoeren is toch weer een heel ander verhaal. U kunt mij inschakelen om in uw onderneming een praktische training te geven aan u en/of uw medewerkers waarbij de theorie in praktijk gebracht wordt.

Training mond-, en andere hechtingen

Het op een goede en vooral mooie manier sluiten van de mond, kan een groot verschil uitmaken bij de herkenning van hun dierbare door nabestaanden. Niet iedere mond is geschikt voor een standaard cosmetische hechting. In deze training worden de verschillende methodes uitgebreid uitgelegd en, indien gewenst, in de praktijk gebracht. In deze training wordt ook geoefend in obductie steek- en kruissteek hechtingen welke toegepast worden na het verwijderen van bijv. een ICD of na verwijderen van een slagader-drain op speciaal daarvoor geschikte preparaten.

Coaching nieuwe medewerkers

Als u een nieuwe medewerker in dienst neemt, zonder of met weinig ervaring, en u wilt deze op een professionele wijze kennis laten maken met ons mooie vak, kunt u een beroep op mij doen om uw medewerker in te werken zodat u met andere werkzaamheden verder kunt gaan. Tijdbesparend voor u met als resultaat, een medewerker waarbij u het verzorgen van overledenen met een gerust hart kunt overlaten.